Vlissingen A 1146
Vlissingen A 1139
Hobeinstraat 23, 4381 PA te Vlissingen
Hobeinstraat 25, 4381 PA te Vlissingen
Hobeinstraat 27, 4381 PA te Vlissingen
Hobeinstraat 29, 4381 PA te Vlissingen

Inleiding

Hofje, rond 1895 gebouwd in traditionele architectuur. Het toegangshek aan de Hobeinstraat komt niet voor bescherming in aanmerking.

Hofje op U-vormige plattegrond, één bouwlaag en een kap hoog.

Opgetrokken uit rode baksteen, gepleisterde plint.

Aan de straatzijde siermetselwerk in het fries en gepleisterde hoekblokken en sluitstenen boven de gevelopeningen.

De langsgevel aan de Hobeinstraat bevat drie identieke houten deuren met bovenlicht en zeven H-vensters. Links van het midden de getoogde doorgang naar het binnenterrein. Rechts afgeschuinde hoek met blindnis. Aansluitende noordwestelijke gevel is een muur, voorzien van diverse deuren/poortjes naar achterplaatsjes en enkele vensters.

Het rechthoekige binnenterrein is voorzien van één bouwlaag en kap hoge, aaneengesloten bebouwing. Lijstgevels, voornamelijk voorzien van 2x3 ruits houten schuiframen, gedeelde houten deuren en twee stel dubbele houten deuren met glasruiten met roedeverdeling. Nr.15 is een voormalige werkplaats. Achter op het binnenterrein voormalige toiletten.

Het hofje is voorzien van schilddaken en zadeldaken gedekt met rode hollandse pannen.

In het interieur zijn geen beschermenswaardige elementen aangetroffen.

Waardering

Hofje van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarde, van ensemblewaarde en van waarde vanwege gaafheid van het exterieur.

Ja Cultuur, gezondheid en wetenschap Sociale zorg, liefdadigheid Hofje