Denekamp P 2485
Bij Molendijk 37, 7591 PT te Denekamp

Inleiding

GRAFKELDER met zerk behorende tot de buitenplaats Singraven, in 1864 voltooid in opdracht van Hendrik Jan Bernard Roessingh Udink. De grafkelder is gelegen tegenover het begin van de Omdinkel aan de Dinkel. In de kelder zijn bijgezet: Hendrik J.B. en zijn vrouw Henriette Volkiera Rudolphina Barones Bentinck tot Schoonheeten, z'n broer Joan Melchior en diens zoons Johan Anton en Carel Marius.

Omschrijving

Grafkelder, afgedekt door een rechthoekige zandstenen grafzerk met de inscriptie: Roessingh Udink 1914.

De grafkelder is van cultuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege:

- de ruimtelijke en functionele relatie met de overige onderdelen van de tuin en het landgoed Singraven

- de zeldzaamheid van grafkelders in de tuin bij een huis

- de soberheid van de zerk