Denekamp P 2
Bij Kasteellaan 1, 7591 PT te Denekamp

Inleiding

TOEGANGSHEK, gelegen aan het einde van de Kasteellaan (Z) aan de zuidkant van de Molendijk voor het huis Singraven, behorende tot de buitenplaats Singraven. De toegangshekken op de Kasteellaan verschillen duidelijk van elkaar.

Omschrijving

Een zwart geverfd smeedijzeren toegangshek in eclectische vormgeving met twee in spijlpunten eindigende vleugels. Op de smeedijzeren brede pijlers waarin de vleugels hangen bevinden zich lantaarns met details in bladgoud. Aan weerszijden van deze elementen is een laag rechtgesloten hek geplaatst dat wordt onderbroken door twee lage staanders.

Waardering

Het toegangshek aan het einde van de Kasteellaan (Z) aan de zuidkant van de Molendijk is van algemeen cultuurhistorisch en stedenbouwkundig belang vanwege:

- de eclectische vormgeving

- de ruimtelijke en functionele relatie met de overige onderdelen van het landgoed Singraven