Denekamp P 2060
Tegenover Schiphorstdijk 6, 7591 PS te Denekamp

Inleiding

SCHUUR uit 1932 behorende bij het landgoed Singraven gelegen tegenover (Z) de dienstwoningen van het watermolenensemble.

Omschrijving

De schuur is op een rechthoekige plattegrond opgetrokken in rode baksteen onder een met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak. De geveltoppen van de eindgevels (O en W) zijn beschoten en voorzien van windveren met geveltekens. Links en rechts van de getoogde baander met zandstenen sierstenen zijn kleine ronde vensters met ijzeren roeden geplaatst. De lange gevels (N en Z) zijn geleed door vijf getoogde negenruits stalvensters met ijzeren roeden en waterdorpels.

Waardering

De schuur tegenover de watermolens is van algemeen cultuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege:

- de karakteristieke sobere en doelmatige vormgeving

- de gaafheid van het exterieur