Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
508981
Complexnummer
508979 - 't Stort
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82731/62
Internationaal kenteken
Nee
Kadastrale aanduiding
Maarn A 4165
Amersfoortseweg 7, 3951 LA te Maarn

Omschrijving

Omschrijving

Het KOETSHUIS ligt aan de zuidoostzijde van het perceel, parallel aan de spoorlijn Arnhem-Utrecht. Het is op een nagenoeg rechthoekige plattegrond opgetrokken en telt één bouwlaag onder een zadeldak met steekkappen aan de achterzijde. Het pand is boven een bakstenen plint witgepleisterd met een band boven de vensters en bakstenen ontlastingsbogen boven vensters en deuren. Het dak is bedekt met rode tuile du Nord pannen. De voorgevel (noord) bevat twee inrijdeuren en een aantal vensters. Boven de linker deur is de gevel hoger opgetrokken ten behoeve van een dakkapel met een dubbele hooideur onder een steekkap.

De zij- en achtergevels bevatten diverse vensters en deuren. Rechts is in de topgevel een T-venster geplaatst. De topgevel is betimmerd met verticale houten delen. De overige vensters en deuren zijn van ondergeschikt belang. Aan de westgevel van het koetshuis is rond 1980 een uitbreiding gemaakt in dezelfde bouwstijl en met eenzelfde bouwvolume. Dit bouwdeel valt buiten de bescherming.

Waardering

Het koetshuis is van cultuurhistorische waarde als onderdeel van de buitenplaats, het is van architectuurhistorische waarde vanwege het bouwtype en de bouwstijl en het is van ensemblewaarde vanwege de combinatie met het hoofdgebouw en de tuin van de buitenplaats `t Stort.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 508979. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Koetshuis(L)

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1903
1905
exact

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
Chalet-stijl
invloeden