Bij Amersfoortseweg 7, 3951 LA te Maarn

Omschrijving

De rechts naast het hoofdgebouw gelegen HONDENKENNEL annex HOUTOPSLAGLOODS is op een rechthoekige plattegrond opgetrokken onder een flauw hellend zadeldak met ongelijke dakschilden. De voorgevel is deels open, deels gesloten en heeft in het bepleisterde muurwerk twee rondboogvormige openingen, waarin smeedijzeren hekjes zijn aangebracht. Deze dienen als toegang tot de kennel en de hokken. Voor het linkerdeel van de gevel is een omheining aangebracht bestaande uit een ijzeren hekwerk. De linkerzij- en achtergevel bestaan uit verticale houten delen die met kieren tegen elkaar zijn geplaatst. De rechtergevel is grotendeels uit steen opgetrokken en bevat een deur met een klein venster met luiken ter weerszijden.

Waardering

De hondenkennel annex houtopslagloods is van cultuurhistorische waarde als zeldzaam voorbeeld van een dierenverblijf bij een buitenplaats en tevens is het van ensemblewaarde in combinatie met het hoofdgebouw en de tuin van `t Stort.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Hondehok Westfriese type hondenkennel met houtopslagloods