508984 - Huis te Maarn
Maarn, in as achter het landhuis

Omschrijving complexonderdeel 6

TUINBANK in neo Lodewijk XIV-stijl, gelegen achter de Bentheimer put (complexonderdeel 5), op het einde van een zichtas achter het huis. De rug- en armleuningen van de bank zijn bewerkt met voluten en bladmotieven met loofwerk. In het midden heeft de rugleuning de vorm van een fruitbokaal.

Van deze bank zijn afgietsels gemaakt die elders in de tuin staan opgesteld. Deze banken vallen buiten de bescherming.

Waardering complexonderdeel 6

De bank is van architectuurhistorische waarde vanwege de stijl en detaillering, en tevens van ensemblewaarde als onderdeel van het complex en vanwege de plaatsing aan het einde van de zichtas achter het huis.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinbank