508984 - Huis te Maarn
Maarn, in tuin voor het landhuis

Omschrijving complexonderdeel 7

TUINORNAMENT, functionerend als een vogeldrinkbak, gesigneerd Clodion. C.M. Clodion (1738-1814) was in de achttiende eeuw één van de bekendste Franse beeldhouwers.

Het ornament is vervaardigd van marmer en vermoedelijk vervaardigd in de achttiende eeuw in Frankrijk. Het ornament is geplaatst in een grasperk met rondom buxus in de tuin aan de voorzijde van het huis.

Het object bestaat uit een sokkel met daarop een kelkvorm, aan de onderzijde afgewerkt met acanthusbladeren, druiventrossen en aan de bovenzijde met mascerons. Voor deze ornamentiek is de vaas rondom omgeven door gebeeldhouwde putto's. Tussen deze figuren zijn eveneens druiventrossen te vinden.

Waardering complexonderdeel 7

Het tuinornament is van waarde als onderdeel van de tuinaanleg en vanwege de detaillering en het materiaalgebruik.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinsieraad vogeldrinkbak in marmeren gebeeldhouwd ornament

Clodion, C.M. ; Utrecht
beeldhouwer / steenhouwer / schrijnwerker