508984 - Huis te Maarn
Maarn, in tuin voor het landhuis

Omschrijving complexonderdeel 8

TUINORNAMENT, zijnde een zonnewijzer, daterend uit het eerste kwart van de twintigste eeuw. De zonnewijzer is vierkant van vorm en vervaardigd van hardsteen met metalen platen. De zonnewijzer is aangebracht op een qua stijl identieke hardstenen vierkante sokkel.

De zonnewijzer is centraal geplaatst aan het einde van de tuin bij de het dwarspad dat door de druppelvormige parkaanleg loopt.

Waardering complexonderdeel 8

De zonnewijzer is van architectuurhistorische waarde vanwege het type, de detaillering en het materiaalgebruik alsmede van ensemblewaarde binnen het complex van de tuin-en parkaanleg.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Zonnewijzer