508984 - Huis te Maarn
Maarn, op de as achter het huis

Omschrijving complexonderdeel 9

Voor de Bentheimer put (complexonderdeel 5) staan een tweetal TUINORNAMENTEN. Het betreft tweetal leeuwen op sokkels. De schildhoudende leeuwen rusten op sokkels waarin het wapen van de familie Van Heek staat afgebeeld. Deze bestaat uit een toren in een andere donkere kleur. Leeuwen en sokkels zijn vervaardigd uit hardsteen.

Waardering complexonderdeel 9

De tuinornamenten zijn van architectuurhistorische waarde vanwege de stijl en detaillering, en tevens van ensemblewaarde als onderdeel van het complex en vanwege de plaatsing op de zichtas achter het huis, ter weerszijden van de Bentheimer put.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinsieraad twee schilddragende leeuwen op sokkels