509125 - Ossevaathoeve
Borsele E 935
Ossenweg 6, 4454 PR te Borssele

Inleiding

Geheel bakstenen landbouwschuur op rechthoekige plattegrond onder een zadeldak, gebouwd begin 20ste eeuw, met drie mendeurstellen in de voorgevel waarmee deze tot de grotere typen behoort. Schuur met de gevel met mendeuren dicht aan de straat gelegen.

Beschrijving

Landbouwschuur met gevels opgetrokken uit rode baksteen. De naar de straat gekeerde langsgevel voorzien van drie stel zwarte houten mendeurstellen en een wagenhuisdeurstel. De achtergevel voorzien van zwarte staldeuren. In de westelijke kopgevel een grote ingebroken inrijdeur.

Zadeldak evenwijdig aan de straat, gedekt met rode pannen.

Waardering

Schuur van algemeen belang vanwege ensemblewaarde en als onderdeel van een monumentaal complex en vanwege het belang voor het aanzien van de streek.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Landbouwschuur

Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Dwarsdeelschuur