509143 - Boerderijcomplex
Borsele K 652
Beeldhoeveweg 12, 4453 TD te 's-Heerenhoek

Omschrijving

Woning op rechthoekige plattegrond met achteraanbouw, één bouwlaag hoog met zadeldak; opgetrokken uit roodbruine baksteen; decoratief siermetselwerk in gele en rode baksteen, onder andere banden en ontlastingsbogen en groen geglazuurde profielstenen in dorpels. De symmetrische voorgevel (lijstgevel) is voorzien van houten H-vensters met gekleurd glas-in-lood in de bovenramen en in het midden een rijk bewerkte houten voordeur met fronton.

Zadeldak gedekt met gesmoorde kruispannen, dakoverstekken op klossen en slanke makelaars; lijstgevel met strakke gootklossen. Schoorstenen met witte banden.

Vrij rijk gedecoreerde boerderijwoning, van belang als onderdeel van het complex.