509224 - Boerderijcomplex
Oostburg V 679
Sint Jansdijk 7, 4504 PB te Nieuwvliet

Omschrijving

Woonhuis, rond 1895 gebouwd in streek-eigen bouwtrant. Het woonhuis is één bouwlaag en een zadeldak hoog, heeft een rechthoekige plattegrond en is opgetrokken uit rode baksteen. Het zuidoostelijke deel van de woning (ter grootte van twee venstertraveeën aan de voorgevel) is vermoedelijk een latere uitbreiding.

De bakstenen voorgevel is voorzien van vijf 3x2 ruits schuiframen en een houten deur met bovenlicht met levensboom.

De zuidoostelijke zijgevel (puntgevel) is gepleisterd en op de begane grond en de verdieping voorzien van een venster.

De gedeeltelijk gepleisterde achtergevel bevat onder meer achterdeur met levensboom in bovenlicht. Voorts voor een groot deel niet origineel. Aan de westzijde bevindt zich een nieuwe bakstenen aanbouw met plat die niet voor bescherming in aanmerking komt.

De noordwestelijke, bakstenen zijgevel (puntgevel) is voorzien van een kelderraam, een schuifraam en een kleiner venster op de begane grond en een venster op de verdieping.

Het zadeldak is gedekt met gesmoorde kruispannen en voorzien van een eenvoudige bakgoot op houten gootklosjes en twee gemetselde nokschoorstenen.

In het interieur onder meer indeling met gang van voor naar achter, opkamer. Gang is voorzien van originele tegelvloer.

Diverse bedsteden op begane grond en verdieping; houten deuren, houten binnenluiken voor vensters, balkenpalfonds.

Woonhuis van cultuuurhistorische waarde en van waarde als onderdeel van het complex.