509224 - Boerderijcomplex
Oostburg V 679
Sint Jansdijk 7, 4504 PB te Nieuwvliet

Inleiding

Bakhuis/karnhok en washok, rond 1895 gebouwd in streek-eigen bouwtrant. Tegenwoordig gedeeltelijk als badkamer in gebruik.

Omschrijving

Het object is één bouwlaag en een zadeldak hoog, heeft een rechthoekige plattegrond en is opgetrokken uit rode baksteen. De noordwestelijke langsgevel is voorzien van een niet origineel drielingvenster en een schuifraam.

De zuidwestelijke puntgevel is in de top voorzien van een halfrond stalen raampje.

De zuidoostelijke langsgevel heeft onder meer twee houten deuren naar het voormalige karnhok en washok en een houten luik, door een getoogde boog afgesloten.

Tegen de noordoostelijke puntgevel is de nieuwe, platte aanbouw naar het woonhuis gebouwd, die niet voor bescherming in aanmerking komt.

Het pand is voorzien van een zadeldak, gedekt met gesmoorde kruispannen en voorzien van een eenvoudige bakgoot op houten klosjes en een bakstenen schoorsteen.

In het interieur onder meer oven en achter het hierboven genoemde luik een ingebouwde wastobbe.

Waardering

Bakhuis/karnhok/washok van cultuurhistorische waarde, van waarde vanwege herkenbaarheid en van waarde als onderdeel van het complex.

Nee Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Karnhuis
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Bakhuis