509254 - Breskens-Maldeghem
Aardenburg S 395
Draaibrug 56, 4527 PE te Aardenburg

Inleiding

Tramremise, in 1886-1887 gebouwd door de Stoomtram MaatschappijBreskens-Maldeghem. Bij latere aanpassingen zijn onder meer deurendichtgemetseld en is het uiterlijk enigszins versoberd.

Omschrijving

Tramremise op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag en een reeks sheddaken hoog, opgetrokken uit rode en roodbruine baksteen en voorzien van een gepleisterde plint.

De zuidelijke gevel bevat in het midden een risaliet met hoeklisenen en een topgevel met dwarskapje en aan weerszijden een dichtgemetseld langsgeveldeel. In de risaliet een dubbele deur en een dichtgemetseld rond venster in de top.

De oostelijke en westelijke gevels bestaan uit een reeks van zeven asymmetrische topgevels, gescheiden door lisenen.

De noordelijke gevel is een langsgevel die in vijf travee%n is gedeeld.

Het pand bevat een reeks van zeven sheddaken die gedekt zijn met gesmoorde kruispannen en met niet-origineel golfplaat.

Waardering

Tramremise van algemeen typologisch belang, van ensemblewaarde, onder meer als oorspronkelijk functioneel onderdeel van het complex.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Tramremise