509308 - The Golden West
Blaricum D 1572
Noolseweg 23, 1261 EA te Blaricum

Omschrijving

Kleine PAARDENSTAL, bedoeld voor één paard, gebouwd op vrijwel vierkant grondplan en bedekt door onregelmatig gevormde hoge rieten kap die aan de achterzijde tot vlak boven het maaiveld is doorgetrokken. De kap heeft een zinken nokbekroning. Het decoratief gemetselde muurwerk is opgetrokken in dezelfde rode handvormsteen als het landhuis en bevat aan de westzijde een enkele, spits toelopende deur en aan de noordzijde een dubbele spits toelopende deur met opgelegde scharnieren. Beide deuren zijn opgeklampt. De zuidzijde heeft een dubbel venster van klein formaat.

Waardering

De paardenstal is van algemeen belang uit cultuur- en architectuurhistorisch oogpunt als historisch-functioneel onderdeel van het beschreven complex.

Nee Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Paardestal(M)
Ja Woningen en woningbouwcomplexen Onderdeel woningen e.d.