Renswoude G 323
Bij Dorpsstraat 3, 3927 BA te Renswoude

SCHOORSTEEN IN KINDERSPEELHUISJE.

Kinderspeelhuisje waarvan alleen de schoorsteen nog oorspronkelijk is en dateert uit ca. 1860. Het huidige speelhuisje waarin deze schoorsteen is opgenomen staat ten zuiden van het kasteel en is één bouwlaag hoog en uit horizontale houten, groen geschilderde delen opgetrokken met een met bitumen gedekt zadeldak. Aan de achterzijde bevindt zich de schoorsteen van rode baksteen. Het huisje is op de schoorsteen na, voor de bescherming van rijkswege wegens te geringe ouderdom van ondergeschikt belang.

Waardering

SCHOORSTEEN IN KINDERSPEELHUISJE behorende tot de historische buitenplaats Renswoude is van algemeen belang:

- vanwege het materiaalgebruik en doelmatige vormgeving;

- vanwege de ornamentele waarde;