509430 - Sint Bonifatiuskerk
Leens M 426
Bij Warfhuisterweg 10 A, 9964 AX te Wehe-den Hoorn

Omschrijving

Rooms-Katholieke BEGRAAFPLAATS behorende bij de Sint Bonifatiuskerk aangelegd rond 1875. De begraafplaats is een rechthoekig terrein aan de oostzijde van de Warfhuisterweg, ongeveer 100 meter ten zuiden van de Sint Bonifatiuskerk. Terrein wordt omgeven door een beukenhaag en een beplanting van loofbomen. Patroon van schelpenpaden is kruisvormig; de eerste as loopt vanaf het toegangshek in oost-westelijke richting, de tweede as loop vanaf de rouwkapel in noord-zuidelijke richting. Langs randen eveneens schelpenpaden. Op begraafplaats bevinden zich enkele kruisvormige grafmonumenten van natuursteen en enkele kruisvormige graftekens van imitatie-boomstammen op een Calvarieberg.

Rooms-katholieke begraafplaats van algemeen cultuurhistorisch belang:

- als voorbeeld van een Rooms-Katholieke begraafplaats uit de tweede helft van de 19de eeuw in de provincie Groningen

- vanwege de hoge mate van gaafheid

- vanwege de functionele relatie met de andere onderdelen van het complex

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Begraafplaats Katholieke begraafplaats