Maarn C 811
Maarnse Grindweg 32, 3953 LW te Maarsbergen

Omschrijving

TWEE aaneengebouwde SCHUREN, behorende tot Huis Maarsbergen en gelegen naast het koetshuis met stallen (Maarnse Grindweg 34). Rechthoekige bakstenen gebouwen met eclectische stijlkenmerken. De zuidelijke schuur dateert uit het midden van de 19de eeuw en was oorspronkelijk bestemd als agrarische bedrijfsruimte. In de voorgevel zitten een driedelig venster met luiken en verhoogd middendeel onder gepleisterde lijsten; boven een rond venster onder dito lijsten. De achtergevel en rechterzijgevel zijn in de 20ste eeuw uitgebouwd. Op het zadeldak liggen blauwe muldenpannen. De noordelijke schuur dateert uit het begin van de 20ste eeuw en diende voorheen als varkensschuur. Beganegronds zitten twee lichtgebogen vensters met roeden en een halfronde houten deur en boven een houten luik. De zijgevel is onregelmatig ingedeeld door twee halfronde en twee rechthoekige deuren, twee kleine halfronde vensters met roeden en een groot venster. Op het zadeldak liggen blauwe Hollandse pannen. De uitbouw aan de achterzijde bovenop de oude muur van de buitenbak voor de varkens, dateert uit de jaren '70 en valt buiten de bescherming. Het zadeldak is eveneens in die tijd vernieuwd.

Waardering TWEE aaneengebouwde SCHUREN van algemeen belang:

- wegens de ouderdom;