Maarn E 302
Maarnse Grindweg 47, 3953 LS te Maarsbergen

Omschrijving

BOERDERIJ "De Brink", behorende tot Huis Maarsbergen en gelegen aan de overzijde van de Maarnse Grindweg ten noordwesten van het kasteel. 19e-eeuwse langhuisboerderij in traditioneel-ambachtelijke bouwtrant, opgetrokken in baksteen onder rieten kap. Beganegronds in de voorgevel vier zesruits schuifvensters met luiken in de Maarsbergen-kleuren (rood-geel-groen), onder het rechter venster een kelderraam. Op de verdieping een vierruits schuifvenster. Rechts een uitbouw (wellicht een restant van het 18e-eeuwse bakhuis) met zesruits schuifvenster met luiken en een met riet bedekt zadeldak, haaks op het wolfdak van de boerderij; bakstenen schoorstenen met platen. De zijgevels zijn in de 20e-eeuw grotendeels gemoderniseerd. In de achtergevel een inrijdeur en twee staldeuren, erboven een luik. De bijgebouwen op het erf ten behoeve van de agrarische bedrijfsvoering, zijn 20e-eeuws en vallen wegens te weinig monumentale waarde buiten de bescherming.

Waardering BOERDERIJ van algemeen belang:

- wegens de ouderdom;