Meppel
Meppel

Inleiding

WOONHUIS gebouwd rond 1890-1900 in ambachtelijk-traditionalistische trant gelegen op het oude havengebied van Meppel. Vanwege de ligging ten opzichte van Bleekerseiland 7 ontstaat er een klein driehoekig parkje.

Omschrijving.

Op rechthoekig grondplan gebaseerd woonhuis van een bouwlaag met schilddak voorzien van twee schoorstenen; geglazuurde hollandse pan. Opbouw met gepleisterde plint, baksteen, smeedijzeren sierankers en geprofileerde goot. De symmetrische voorgevel heeft in het midden een hardstenen stoep met deur en bovenlicht; aan weerszijden twee getoogde vensters. In de as van de deur een dakkapel met fronton en bekroning. De rechterzijgevel bevat twee getoogde vensters en heeft een keldervenster onder het achterste raam.

Waardering.

Woonhuis van cultuurhistorisch, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege de ligging in het havengebied, de zorgvuldige en sobere architectuur en de beeldbepalende ligging op het Bleekerseiland. Gaaf.

JaBleekerseiland97941 BTMeppel

Traditionalismeinvloeden