Bij Zoutestraat 45, 4561 XA te Hulst

Inleiding

In het als gebied A omschreven gedeelte van het beschermde deel van de Rooms-katholieke begraafplaats, zuidelijk van het toegangspad, direct ten zuiden naast de voormalige entree gelegen groep grafmonumenten. De groep bestaat uit de monumenten die het meest oostelijk gelegen zijn vanaf het entreepad, tot en met de ten zuiden hiervan gelegen groep van drie monumenten met het hoge obeliskachtige monument van de familie Van Waesberghe in het midden.

Omschrijving

De grafmonumenten zijn onder meer uitgevoerd in gebeeldhouwd natuursteen in de vorm van een kruis of een christusbeeld op een monumentale sokkel met een daarvoor liggende grafplaat. Kenmerkend is de veel voorkomende afscheiding van de individuele grafplaatsen door een natuurstenen balustrade of een zinken ketting tussen natuurstenen kolommen.

Groep grafmonumenten van algemeen belang als karakteristiek, samenstellend complexonderdeel.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Grafmonument