Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
509693
Complexnummer
509690 - Title
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82865/96
Kadastrale aanduiding
Hulst B 2050
Bij Zoutestraat 45, 4561 XA te Hulst

Omschrijving

Inleiding

Als gebied B omschreven gedeelte van het beschermde deel van de Rooms-katholieke begraafplaats. Het terrein omvat een door bomen omzoomd laantje met oostelijk een reeks grote en monumentale graven in eclectische of classicistische trant, rug aan rug met de graven in gebied A. Aan de westzijde van het laantje bevindt zich een reeks iets eenvoudigere grote monumenten die voor een deel wat jonger zijn dan de oostelijk gelegen exemplaren. Deze iets eenvoudigere monumenten vormen een overgang naar het meer eenvoudige deel van de begraafplaats dat niet onder de bescherming valt.

Omschrijving

Tot de grafmonumenten aan de oostzijde van het laantje behoren een aantal exemplaren met verhoogde voetplaten waarop een verhoogde, liggende grafsteen is aangebracht. Achter de grafsteen staat in veel gevallen het eigenlijke staande monument met onder meer zuil- en frontondecoraties en voorzien van inscriptieplaten in marmer.

De graven aan de westzijde van het laantje bezitten veelal lagere en eenvoudigere monumenten of inscriptieplaten.

Waardering

Groep grafmonumenten van algemeen belang als karakteristiek, samenstellend complexonderdeel. Het vormt tevens de overgang van het meest monumentale deel van de begraafplaats naar het meer eenvoudige gedeelte en bezit als zodanig ensemblewaarde.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 509690. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Grafmonument

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1870
1900
globaal

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
Neo-Classicisme
invloeden
Eclecticisme
invloeden