Driebergen-Rijsenburg A 1572
Bij Heidestein 5, 3971 ND te Driebergen-Rijsenburg

Omschrijving

Een in het bos gelegen BETONNEN BRUG met vlakke vloer, waarlangs een getoogde borstwering is gezet. Over de gehele lengte van de borstwering is een licht uitkragende dekplaat gezet, die op de uiteinden en in het midden is voorzien van een pijler op vierkante basis. De middelste pijler is grotendeels door de getoogde borstwering ingekapseld. De pijlers hebben een eenvoudige beëindiging bestaande uit een uitkragende dekplaat, waarboven een kleinere plaat is bevestigd.

Waardering

De brug zijn van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een bouwtype, materiaalgebruik en constructie, alsmede van cultuurhistorische en ensemblewaarde in relatie met de ontwikkelingsgeschiedenis van het gebied Heidestein.