Driebergen-Rijsenburg A 1462
Bij Heidestein 5, 3971 ND te Driebergen-Rijsenburg

Heidestein complexonderdeel 4

Omschrijving

Een in een weiland gelegen SCHAAPSKOOI naar ontwerp van de gebroeders Fukkink, van één bouwlaag op een rechthoekige plattegrond onder met tuiles du Nord gedekt schilddak.

De gevels zijn opgetrokken in baksteen, waarbij op de hoeken een profilering is aangebracht, waarachter betonnen kolommen schuil gaan. De korte gevelzijden zijn sterk afgeschuind en zijn voorzien van een dubbele houten deur. De zijgevels van de kooi zijn blind.

Waardering

De schaapskooi is van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een bouwtype en vanwege de betonnen constructie alsmede van cultuurhistorische en ensemblewaarde in relatie tot de ontwikkelingsgeschiedenis van het gebied Heidestein.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schaapskooi

Fukkink, gebr. ; Utrecht