Driebergen-Rijsenburg A 1462
Bij Heidestein 5, 3971 ND te Driebergen-Rijsenburg

Omschrijving

Deze in 1915 gebouwde SCHUUR naar ontwerp van de gebroeders Fukkink, op rechthoekige plattegrond heeft één bouwlaag onder een met bouletpannen gedekt overstekend zadeldak. De kap rust op vijf betonnen kolommen, waartussen een muur is gemetseld.

De voor- en achtergevel zijn uit hout opgetrokken, bestaande uit verticaal aangebrachte messing en groef planken, waarin een dubbele schuifdeur en in de top een dubbel hooiluik met stolpende deuren zijn gezet (zie ook complexonderdeel 2).

Waardering

De schuur is van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een bouwtype en vanwege de constructie alsmede van cultuurhistorische en ensemblewaarde in relatie tot de ontwikkelingsgeschiedenis van het gebied Heidestein.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)

Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Halleschuur