Voerendaal M 48
Voerendaal M 49
Bij Steinweg 1, 6367 GM te Voerendaal

Omschrijving

TUINMUUR en HEKKEN, XVIII; de bakstenen muur met een ezelsrug van mergel in driehoekige blokken loopt langs de Steinweg vanuit het oostelijke bouwhuis; in de muur kijkopeningen (de meeste dichtgezet) van hetzelfde type als in de bijgebouwen; tussen bouwhuis en muur een nieuw hek, dat niet beschermenswaard is. de muur eindigt met een ingangshek, dat overigens niet gebruikt wordt: vierkante bakstenen pijlers met mergelbollen als bekroning; de hoeken van de pijlers zijn afgeschuind; smeedijzeren hekvleugels, XIX. Op de hoek van de Putterweg en de Steinweg staan nog de met klimop overgroeide restanten van twee kruispijlers in mergel; de rechter is gedeeltelijk ingeboet met baksteen; het betreft hier mogelijk een oude ingang naar het buitenplaatscomplex.

TUINMUUR en HEKKEN van algemeen belang

- vanwege de ouderdom