Berkelaarsweg 15, 6101 AV te Echt

Omschrijving

HOOFDGEBOUW met toegangsbrug. Streng symmetrisch huis op rechthoekige plattegrond met schilddak (leien) en door een lessenaarsdak gedekte smalle lagere uitbouw aan de achterzijde (trappehuis), exact in het midden, XVII. Voorgevel met door pilasters geflankeerde en fronton beëindigd middenrisaliet, XIX. Inwendig o.m. een schouw (keuken) met kariatiden, XVII; in de vestibule een hardstenen plavuizenvloer in diagonaal schaakbordpatroon, zwart en grijs, XVIII, en een stucplafond met een verdiept ovaal centrumstuk met paraplu-motief. De toegangsbrug, evenals het huis in baksteen en hiermee bouwkundig een éénheid vormend, heeft één boog en lage borstweringen gedekt met hardsteen.

HOOFDGEBOUW met brug van algemeen belang

- vanwege de ouderdom