Bij Oude Veensegrindweg 15, 3911 TA te Rhenen

Omschrijving

De ENTREEPARTIJ van het landhuis Remmerstein is aangelegd in 1912 en wordt gevormd door een tweetal bakstenen pijlers waarop natuurstenen schildhoudende leeuwen staan opgesteld. Op de pijlers staat de naam `Remmer' `Stein' aangegeven. De pijlers zijn verbonden met een muur, die aflopend is gemetseld en kwartrond uitwaaiert om te eindigen in een lagere pijler. De laan die leidt naar de oostgevel van het huis is beplant met beuken. Het huis is in deze as geplaatst.

Waardering

De entree is van architectuurhistorische waarde als gaaf bewaard voorbeeld van een entree tot een buitenplaats, het is tevens van ensemblewaarde vanwege de ligging aan de Oude Veensegrindweg in combinatie met de oprijlaan.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen allen pijlers nog aanwezig