Bij Oude Veensegrindweg 15, 3911 TA te Rhenen

Omschrijving

De GARAGE is gebouwd in 1912 en ligt aan de noordoostzijde van het huis. Het object is op een rechthoekige plattegrond opgetrokken en telt één bouwlaag onder een rieten schilddak. Rondom is een houten goot op schoren bevestigd. De oostgevel bevat een dubbele houten paneeldeur over de volle breedte van de gevel. De zij- en achtergevels bevatten kleine vensters.

Waardering

De garage is van cultuurhistorische waarde vanwege de geschiedenis van het transport, het is van architectuurhistorische waarde vanwege het bouwtype en het is van ensemblewaarde vanwege de ligging terzijde van het landhuis.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Garage(L)