Bij Oude Veensegrindweg 15, 3911 TA te Rhenen

Omschrijving

De SCHUUR uit 1912 en ligt aan de noordoostzijde van de garage. Het object telt één bouwlaag op een rechthoekige plattegrond onder een uitzwenkend zadeldak met rode pannen. De gevels zijn symmetrisch van indeling. De topgevel aan de zuidzijde bevat in het midden een openslaande rondboogdeur omgeven door een gemetselde rondboog. Ter weerszijden bevindt zich een venster met kruisroeden. De topgevel is betimmerd met verticale houten delen. De oostgevel bevat een rondboogvormige deur met te weerszijden een venster met roedenverdeling.

Waardering

De schuur is van architectuurhistorische waarde vanwege het bouwtype alsmede van ensemblewaarde vanwege de ligging nabij de achterhof en de pauwentuin, als onderdeel van de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Schuur(L)

Clerc, S. de ; Utrecht