Gronsveld B 3694
Gronsveld B 3693
Gronsveld B 3633
Bij Rijksweg 68, 6247 AK te Gronsveld

Omschrijving onderdeel 6:

TUINMUUR, XVIII-XIX; aansluitend op het poortgebouw loopt een tuinmuur tot aan de hoek van de Stationsstraat; dit deel stamt in de huidige vorm waarschijnlijk uit dezelfde tijd als het poortgebouw; ingedeeld in vakken met bossingen, gescheiden door pilasters, alles in baksteen afgedekt met hardstenen platen. Het deel van de muur langs de Stationsstraat is ouder; baksteen met dito rollaag; een deel is gedekt met afgeronde mergelblokken; het zuidwesteinde van de muur is over een lengte van ong. 20 m. onderbroken; op die plaats staat een eenvoudig smeedijzeren hek, XIX.

WAARDERING

TUINMUUR is van algemeen belang: