509992 - Weeshuiscomplex
Zijpe D 881
Bij Grote Sloot 252, 1751 LH te Schagerbrug

Inleiding

Houten HEK, zijnde toegangshek tot pachtgrond behorende bij het weeshuiscomplex "Huize van Strijen". Het hek is geplaatst bij de ingang (aan de Grote Sloot) van een perceel pachtgrond, gelegen ten zuiden van het weeshuis. Naast dit exemplaar zijn verschillende soortgelijke hekken aanwezig bij de overige pachtgronden van het weeshuis. De bescherming berust op één hek, om als specimen van de soort bewaard te blijven.

Omschrijving

Houten hek, bestaande uit vier horizontale delen, verstevigd door middel van dwars en schuingeplaatste planken. Op de bovenste regel van het houtwerk is de tekst "ALGEMEEN WEESHUIS" geschilderd. Het hek is door middel van ijzeren hang- en sluitwerk aan twee betonnen pijlers bevestigd.

Waardering

Het hek is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het weeshuiscomplex "Huize van Strijen".

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Hek