Bij Kasteelstraat 6, 6085 BH te Horn
Kasteelstraat 11, 6085 BH te Horn
Kasteelstraat 13, 6085 BH te Horn

Omschrijving

BIJGEBOUWEN, bestaand uit (van west naar oost): boerderij (a), varkenschuur (b), dienstwoning met schuur (c), grote schuur (d) en remise (e). De bijgebouwen liggen alle ten noorden van de Kasteelstraat. ad a.: boerderij, Kasteelstraat 11, XIX-XX; baksteen, schilddak in U-vorm met rode pannen ad b.: losstaande varkenschuur, XIX; baksteen, zadeldak met rode pannen ad c.: dienstwoning met schuur, Kasteelstraat 13; XVIII-XIX, baksteen, schiddak, licht ingezwenkt aan de dakvoet, rode pannen ad d.: grote schuur, XVIII-XIX; baksteen, zadeldak met rode pannen ad e.: remise, XVIII-XIX; baksteen, zadeldak (rode pannen), onderaan licht ingezwenkt; twee lichtgetoogde inrijdeuren in westelijke topgevel. Inwendig o.m. paardestallen en -boxen, XIXd, hout en gietijzer (volgens reliëfstempels Engelse import).

Waardering

BIJGEBOUWEN van algemeen belang - vanwege de ouderdom - als wezenlijke cultuurhistorische onderdelen van het totale complex, zowel in functionele als visuele zin

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.