Bij Kasteelstraat 6, 6085 BH te Horn

Omschrijving

MUREN; er loopt een kort stuk muur van de zuidhoek van de remise naar de poort (zie 7) van de moestuin; deze muur begint op een hoogte van ong 2.50 m. tegen de remisemuur en daalt over een lengte van ong 3 m. tot ong. 80 cm.; baksteen met rollaag; gerestaureerd in de jaren 80. Verder staat er een stuk muur van ong. 40 m. langs de zuidzijde van de oprijlaan, XXa; deze begint met een pijler bij het begin van de dam en eindigt bij de ene pijler van het toegangshek naar het park; baksteen met ezelsrug van platte bakstenen. De moestuin is gedeeltelijk omgeven door bakstenen tuinmuren, XVIII-XIX; het deel achter de remise en de schuur is onlangs gerestaureerd; de andere muurdelen verkeren in ruïneuze toestand.

Waardering

MUREN van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de cultuurhistorische waarde in relatie tot de andere onderdelen van het complex

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinmuur