Diamantstraat 1 A, 6713 TL te Ede
Diamantstraat 1 B, 6713 TL te Ede
Diamantstraat 3 E, 6713 TL te Ede
Diamantstraat 3 F, 6713 TL te Ede
Diamantstraat 3 G, 6713 TL te Ede
Diamantstraat 3 H, 6713 TL te Ede

Omschrijving

ZUIVERHUIS. Het in 1915 gebouwde zuiverhuis is een pand op rechthoekige plattegrond van een hoge bouwlaag onder een zadeldak met gesmoorde kruispannen gedekt. Het pand is uitgevoerd in baksteen en voorzien van lisenen en tandlijsten. Het pand heeft in hoofdzaak blinde gevels, die gedeeltelijk achter jongere bebouwing schuilgaan. Deze jongere bebouwing valt niet onder de bescherming. De voor- en achtergevel zijn voorzien van een grote vensterpartij met niet authentieke vensters in oorspronkelijke maatvoering. In het interieur geklonken stalen spanten die het dak dragen.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie Nutsbedrijf