Bij Kasteelstraat 6, 6085 BH te Horn

Omschrijving

POORTEN; het betreft vier poorten, die min of meer identiek zijn; alle XVIII of XIX, bestaande uit twee vierkante bakstenen pijlers met rijke natuurstenen bekroningen. Poort 1 geeft toegang tot de moestuin; gerestaureerd in dezelfde tijd als de aansluitende muur. Poort 2 geeft toegang tot het wandelpark; de bekroningen zijn onlangs vernieuwd; de ijzeren hekvleugels zijn nieuw. De poorten 3 en 4 staan verderop tegenover elkaar in de laan en geven links en rechts ervan toegang tot de weilanden; deze poorten verkeren in slechte toestand; de bovenkanten van de bekroningen zijn verdwenen.

Waardering

POORTEN van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de architectonische vormgeving - vanwege de cutuurhistorische waarde in relatie tot de andere onderdelen van het complex

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Poorten