Bij Kasteelstraat 6, 6085 BH te Horn

ad a.: in Franse tuin ronde tuinvaas in Lodewijk XIV-stijl, XXa, op vierkante pedestal met ramskoppen op de hoeken; cement.

ad b.: in het park tenzuiden van de vijver naast het doorzicht op Roermond: gietijzeren tuinbeeld, voorstellende een rennend hert, XIXd, Duits?

ad c.: verspreid op en bij het voorplein: hardstenen achtkantige, naar boven versmallende balusters (XIX), die vroeger links en rechts op de dam stonden als balustrade, onderling verbonden door ijzeren stangen.

ad d.: aan de Kasteelstraat nabij de boerderij; platte verticaal geplaatste natuurstenen gedenksteen op gemetseld voetstuk, 1935; steen met ingekleurd gekanteld wapen van de familie Magnée de Horn.

ad.e.: druivenkas uit ca. 1880; ijzeren skelet op bakstenen borstwering, waarin op reglmatige afstand van elkaar hardstenen uitkragende achthoekige pilasters met korintische kapitelen; deze dragen het dakskelet; de kas is geheel onderkelderd; in de kelder de oorspronkelijke verwarmingsketel.

Waardering

TUINSIERADEN van algemeen belang - vanwege de ouderdom - als cultuurhistorische onderdelen van het totale complex.

Nee Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Balustrade
Nee Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinbeeld