510056 - Vondel's Landleeuw
Haarlemmermeer AO 570
Bij Hoofdweg 1666, 2157 NB te Abbenes

Inleiding

LANDBOUWSCHUUR, behorend bij het boerderijcomplex van de hofboerderij "Vondel's Landleeuw". De schuur is noord-zuidgericht en bevindt zich ten oosten van de binnenhof.

Omschrijving

Schuur op rechthoekig grondplan, bestaande uit één bouwlaag onder een afgewolfd zadeldak met keramische pirons op de nokhoeken.

De lange oost- en westgevel hebben rechthoekige betonnen en metalen vensters met middenstijl en rechthoekige opgeklampte deuren. De kopgevels (noord en zuid) bevatten liggende roedenvensters en in de noordgevel onder andere een grote inrijdeur.

Waardering

De landbouwschuur is van algemeen belang als kenmerkend en historisch-functioneel onderdeel van de hofboerderij "Vondel's Landleeuw".

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Landbouwschuur

Interbellum-architectuur