510056 - Vondel's Landleeuw
Haarlemmermeer AO 570
Bij Hoofdweg 1666, 2157 NB te Abbenes

Inleiding

TOEGANGSHEK, behorend bij het boerderijcomplex van de hofboerderij "Vondel's Landleeuw". Het hek bevindt op het zuidelijk uiteinde van het erf en geeft toegang tot de oprit ten zuiden van de wagenschuur.

Omschrijving

Toegangshek, bestaande uit twee bakstenen pijlers met hardstenen afdekplaten waarop de naam van de boerderij is uitgehouwen: "VONDELS" op de noordelijke pijler, "HOEVE" op de zuidelijke. Aan elke pijler hangt een scharnierend ijzeren spijlenhek.

Waardering

Het toegangshek is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van de hofboerderij "Vondel's Landleeuw".

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Toegangshek