Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
510226
Complexnummer
510222 - Willem Arntszhoeve
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82741/88
Internationaal kenteken
Nee
Kadastrale aanduiding
Zeist A 4870
Bij Vijverhof 48, 3734 DB te Den Dolder

Omschrijving

Omschrijving complexonderdeel 4

Een aan de rechterzijde van de hoofdas gelegen TBC-PAVILJOEN van één bouwlaag op rechthoekige plattegrond onder een plat dak met overstek op klossen met peerkraalmotief. De bakstenen gevels zijn bepleisterd met uitzondering van de plint, een horizontale band ter hoogte van de bovendorpels en de strekken boven de vensters en deuren. De voorgevel aan de westzijde is zeven vensterassen breed en heeft een symmetrische indeling met drie- en tweelichtsvensters voorzien van bovenlichten en roedenindeling. Op de middenas bevindt zich de ingangspartij bestaande uit een samengesteld venster waarin een deur met zij- en bovenlichten.

De achtergevel heeft een symmetrische opzet, waartegen zowel uiterst links als rechts is een klein risalerend bouwvolume onder een plat dak aangebouwd, waarin twee kleine staande roedenvensters zijn gezet. Hiertussen bevinden zich van links naar rechts een dubbele deur met roedenbovenlicht, een pseudo kruisvenster en een drielichts roedenvenster. Aan de geveluiteinden is een staand roedenvenster gezet.

De linker zijgevel heeft een tweede ingang bestaande uit een deur met bovenlicht die links van de middenas geplaatst is. De rechterzijgevel is blind.

Waardering complexonderdeel 4

Van cultuurhistorische waarde vanwege oorspronkelijke functie alsmede van ensemble waarde als historisch onderdeel van de eerste ontwikkeling W.A. Hoeve.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 510222. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Cultuur, gezondheid en wetenschap Gezondheidszorg Tbc-huisje

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1912
1912
exact

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing