510286 - 't Rozendael
Rozendaelseweg 3, 8141 NC te Heino

Omschrijving

HUIS, XIXc, witgepleisterd; twee bouwlagen onder omlopend schilddak met grijze pannen; in het midden een dakkapel met getoogd venster en halfrond zinken dak; zeven ramen breed, H-ramen beneden, T-ramen op verdieping; voordeur in het midden met een luifel op dunne ronde gietijzeren pilaartjes; de achtergevel is vijf ramen breed; middenrisaliet met driehoekig fronton; rechts een veranda met ronde gietijzeren pilaartjes, aan de bovenzijde verbonden door platte togen met ajourversiering. Het huis heeft aan de rechter zijde een uitbouw van een laag onder een schilddak; achter de uitbouw een kleine ommuurde binnenplaats.

HUIS van algemeen belang

- vanwege de ouderdom