510286 - 't Rozendael
Heino D 979

a. tuinvaas

b. twee tuinbeelden

c. tuinbeeld

d. pijnappelvormig ornament

ad a.: tuinvaas in L.XVI-stijl, natuursteen, op voorplein, XIX; ronde vaas met rondlopende reliëfvoorstelling, ramskoppen en mascarons, waartussen festoenen; hoge ronde sokkel met vier pilasters; natuursteen.

ad b.: twee tuinbeelden, wit marmer, XVIII-XIX, in de achtertuin, tegen de beukenhaag; vrouwenfiguren in draperieën; sokkels XX; cement.

ad c.: tuinbeeld, hardsteen, XVIII, voorstellende Juno met pauw; inscriptie: "G.S. j.f." (ipso fecit); sokkel nieuw, cement; beeld staat in de moestuin.

ad d.: pijnappelvormig ornament, XVIII, zandsteen; rond met acanthusbladen en vier wapens; sporen van polychromie; zeer waarschijnlijk is het ornament een pijlerbekroning; staat nu in de rotonde van de laan in het wandelbos.

TUINSIERADEN van algemeen belang

- vanwege de ouderdom