's-Gravenhage BB 1853
Bij Westvlietweg 148, 2495 AG te 's-Gravenhage

Inleiding

TOEGANGSHEK MET BRUG daterend uit het einde van de 19de eeuw en onderdeel van de buitenplaats Zeerust.

Omschrijving

Aan de Westvlietweg gelegen siersmeedijzeren inrijhek, bestaande uit een dubbel spijlenhek tussen met krullen bekroonde vaste hekdelen. Het hek stond oorsponkelijk op de gemetselde boogbrug, die toegang tot de Buitenplaats verleend.

Waardering

Het toegangshek met brug is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarden als historisch-functioneel onderdeel van de buitenplaats en de gaafheid in hoofdvorm, detaillering en materiaalgebruik. Voorts heeft het hek ensemblewaarden wegens de beeldbepalende ligging van het hek langs de Westvlietweg en de Vliet en uit de ruimtelijk-functionele samenhang met de overige complexonderdelen.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Toegangshek