Brummen G 5213
Brummen G 3075
Bronkhorsterweg 16, 6971 JA te Brummen

Omschrijving

(op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.3) STALGEBOUW MET WONING. Ten zuidwesten van het hoofdgebouw staat een op rechthoekige grondslag gebouwde stal uit 1857 (zie gevelsteen) onder een met Oud-Hollandse pannen gedekt afgewolfd zadeldak met gesneden windveren. De voor-, en achtergevel kennen de traditionele baanderdeur indeling, hoewel de indeling van de achtergevel door het aanbrengen van twee moderne vensters op de verdieping is verstoord. Thans is de zolder van de stal geschikt gemaakt als logeerwoning. Tegen de zuidelijke zijgevel is een blokvormige woonhuis van latere datum gebouwd. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken witgepleisterde huis bestaat uit twee bouwlagen onder een plat dak. De gevels kennen een regelmatige vensterindeling met perisiennes. In de zuidwestgevel bevindt zich de toegangsdeur met bovenlicht in een portaal.

Waardering STALGEBOUW MET WONING van algemeen belang:

- als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats;