De Bilt B 2044
De Bilt B 2168
Bij De Holle Bilt 22, 3732 HM te De Bilt

Omschrijving onderdeel 3:

BRUG MET BALUSTRADE. Op de as van de aanleg gelegen bakstenen boogbrug uit 1782. De gemetselde brugmuren zijn afgedekt door een hardstenen plaat, waarop een smeedijzeren balustrade. Het toegangshek werd in 1967 stukgereden en is niet meer herplaatst. In de zuidwestkant van de brug is een gedenksteen ingemetseld met de inscriptie 'FG VAN WESTRENEN den 14 Juny 1782'.

Waardering:

BRUG MET BALUSTRADE van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de markering van de toegang tot de buitenplaats; - vanwege de ornamentele waarde; - als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Brug(L)

Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen brug met Balustrade