510439 - St. Lambertus
Opmeer M 987
Driestedenweg 1, 1663 BD te De Weere

Omschrijving

PASTORIE behorende tot de St. Lamberiuskerk en midden 19de-eeuws, bestaande uit rechthoekig bouwvolume met lijstgevel. De pastorie heeft twee bouwlagen onder met zwarte Hollandse pannen gedekt schilddak met centrale dakkapel. De gevelbreedte bedraagt vijf vensterassen plus een verbindend volume van één vensteras met de kerk. De centraal geplaatste ingang heeft een paneeldeur, de vensters zijn alle T-vormig. De pastorie is door middel van een tussenlid met de kerk verbonden.

Waardering

De midden 19de-eeuwse pastorie is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het St. Lamberiuscomplex alsook wegens architectuur- en cultuur-historische waarde.

Ja Religieuze gebouwen Kerkelijke dienstwoning Pastorie(F)