510552 - Boerderijcomplex
Lonneker AM 1057
BY Lonneker Molenweg 175, Enschede

Omschrijving

De SCHUUR is opgetrokken in roodbruine baksteen vanaf een rechthoekige plattegrond onder een zadeldak gedekt met Muldenpannen. De schuur staat op een hoge gepleisterde plint.

In de westgevel een oudere getoogde baander onder een korfboog, aan weerszijden ijzeren rondboog stalvensters. Erboven een hooideur met rondboog, geflankeerd door ronde ijzeren stalvensters. Staldeuren onder segmentboog. Van alle strekken zijn aanzet- en sluitstenen geaccentueerd. In de oostgevel een oudere getoogde baander onder een korfboog, aan weerszijden ijzeren rondboog stalvensters, alledrie met gepleisterde aanzet- en sluitstenen. Erboven een rechtgesloten hooideur en een halfrond ijzeren venster met radiale roedenverdeling. Links een rechtgesloten staldeur in een gepleisterde lijst.

In de zijgevels betonnen stalvensters met segmentboog.

Schuur van algemeen cultuurhistorisch belang