Lonneker W 1237
Beckumerstraat 51, 7548 BD te Enschede

Omschrijving

De SCHUUR is boven een zandstenen plint opgetrokken in bruine baksteen onder een zadeldak met zwarte muldenpannen. In de voorgevel (O), die aan het erf achter de boerderij grenst, twee baanders onder korfbogen met witte sierstenen tussen getoogde stalvensters onder segmentbogen met bossage op de witte sierstenen. Aan weerszijden van en boven het hooiluik in de geveltop drie roosvensters met witte sierstenen. In de zijgevels van de schuur staldeuren en kleine getoogde stalvensters met roedenverdeling. De achtergevel (W) heeft een beschoten geveltop en een centrale baander onder segmentboog met witte sierstenen tussen stalvensters met roedenverdeling onder rond- en segmentbogen.

Schuur van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege:

- de hoge mate van uitwendige gaafheid