Bedum K 703
Bij Boterdiep Wz 38, 9781 EK te Bedum

Omschrijving

KOETSHUIS op rechthoekige plattegrond, gedekt door een plat dak met kleine aanbouw aan de achterzijde. De gevels zijn opgemetseld van rode baksteen en hebben een trasraam van gesinterde donkerpaarse steen. Bakgoot op houten klossen. De vensters zijn horizontale zesruits segmentboogvensters met ijzeren kozijnen en roeden. In de oostgevel, voorgevel, een dubbele opgeklampte schuurdeur beëindigd door een rollaag, een opgeklampte deur beëindigd door een rollaag en een segmentboogvenster. In de zuid- en noordgevel twee segmentboogvensters. In de westgevel twee segmentboogvensters en een kleine aanbouw, gedekt door een lessenaarsdak van golfplaten, met twee segmentboogvensters.

Koetshuis van algemeen belang

- vanwege de hoge mate van gaafheid van het exterieur